Λόγοι για να λάβετε βοήθεια

Η απώλεια ακοής παίζει σημαντικό ρόλο σε πολλά θέματα που επηρεάζουν την ποιότητα της ζωής μας. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι ειδικοί συνιστούν έγκαιρη θεραπεία.

Η απώλεια ακοής επηρεάζει τη συναισθηματική μας ευεξία

Όταν ακούμε τα καλύτερα, δεν υπάρχει τίποτα που να μας εμποδίζει να απολαύσουμε τους ήχους του γέλιου, της μουσικής, της φύσης ή των συζητήσεων με την οικογένεια και τους φίλους μας. Το άκουσμα αυτών των ήχων μας βοηθάει και αναμφισβήτητα κάνει στιγμές πιο αξέχαστες και τη ζωή πιο ευχάριστη.

Όταν η ακοή είναι μειωμένη, αυτοί οι ήχοι που θεωρούμε δεδομένους εξασθενίζουν - οδηγώντας σε μια σειρά από αλλαγές που θα μπορούσαν να μας επηρεάσουν συναισθηματικά.

Η απώλεια ακοής μπορεί να προκαλέσει αμηχανία

Η έλλειψη αγαπημένων ήχων μπορεί να οδηγήσει σε θλίψη

Η έλλειψη κρίσιμων πληροφοριών θα μπορούσε να δημιουργήσει άγχος

Το να μην ακούτε σαφώς τις συνομιλίες μπορεί να οδηγήσει σε αίσθηση ότι παραμένετε

Η αίσθηση ότι παραμένετε μπορεί να οδηγήσει σε κατάθλιψη και κοινωνική απομόνωση

Η απώλεια ακοής επηρεάζει τη σωματική και ψυχική μας υγεία

Η απώλεια ακοής παίζει σημαντικό ρόλο στη σωματική και ψυχική μας ευεξία-με ένα αυξανόμενο σύνολο ερευνών που συνδέει την απώλεια ακοής με την άνοια και τη γνωστική έκπτωση. Όταν ακούμε τα καλύτερα μας, είναι εύκολο να παραμείνουμε αφοσιωμένοι, σε εγρήγορση και ενεργοί.

Όταν η ακοή είναι μειωμένη, η αίσθηση του χώρου μας συρρικνώνεται, τα προειδοποιητικά σήματα χάνονται και απομακρυνόμαστε από κοινωνικές δραστηριότητες ή καταστάσεις. Αυτό αφήνει τη σωματική και ψυχική μας υγεία ευάλωτη.

Οι ενήλικες με απώλεια ακοής έχουν έως και 5 φορές περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν άνοια

Η απώλεια ακοής συνδέεται με τριπλό κίνδυνο πτώσης

Οι τυχαίοι τραυματισμοί είναι έως και 50 τοις εκατό πιο πιθανό για άτομα με απώλεια ακοής

Η απώλεια ακοής επηρεάζει την καθημερινότητα

Περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, η ακοή μας κρατά συνδεδεμένους με τον κόσμο γύρω μας. Είτε πρόκειται για επικοινωνία με φίλους και οικογένεια, αλληλεπίδραση με συναδέλφους, απόλαυση ρεσιτάλ, ταινία ή τηλεοπτική εκπομπή ή αφύπνιση πουλιών που τραγουδούν έξω από το παράθυρό σας - όταν ακούτε καλύτερα, απλά ζείτε καλύτερα.

Αλλά όταν η ακοή είναι μειωμένη, αυτές οι συνδέσεις, οι αλληλεπιδράσεις και οι στιγμές μπορούν να σιωπήσουν και να καταπονηθούν, γεγονός που έχει αντίκτυπο στην ποιότητα της ζωής μας.

Λείπουν τα πρώτα λόγια ενός εγγονιού ή μια ιστορία οικογενειακού δείπνου

Αίσθημα ότι μένει έξω από μια συζήτηση ή ένα καλό αστείο

Περιορισμός κοινωνικών δραστηριοτήτων που ήταν κάποτε διασκεδαστικές

Αισθάνεστε λιγότερο ανεξάρτητοι, λιγότερο σίγουροι και λιγότερο ασφαλείς

Απογοητεύοντας αγαπημένα πρόσωπα με συνεχή αιτήματα να επαναλάβουν αυτό που ειπώθηκε

Δεν ζεις τη ζωή στο έπακρο γιατί η απώλεια ακοής σε κρατάει πίσω

Συχνές ερωτήσεις

Ενώ αναμφίβολα ανησυχείτε για την εμφάνιση, η αντιστάθμιση της απώλειας ακοής ζητώντας από τους ανθρώπους να επαναληφθούν, η ακατάλληλη ανταπόκριση σε άτομα (ή δεν ανταποκρίνονται καθόλου) ή ακόμη και η αποχώρηση από κοινωνικές καταστάσεις είναι πιο προφανής από τη χρήση ακουστικού βαρηκοΐας. Τα σημερινά ακουστικά είναι μικρά, διακριτικά και πιο κομψά από ποτέ. Ορισμένα είναι ακόμη και αόρατα.

Έρευνα σε άτομα με απώλεια ακοής και άλλα σημαντικά τους έδειξε ότι τα βοηθήματα ακοής παίζουν σημαντικό παράγοντα στην κοινωνική, συναισθηματική, ψυχολογική και σωματική ευεξία ενός ατόμου.

Ενώ κανένα ακουστικό βαρηκοΐας δεν μπορεί να επαναφέρει την ακοή σας στο φυσιολογικό (εκτός από περιπτώσεις πολύ ήπιας απώλειας ακοής), τα ακουστικά βαρηκοΐας έχουν σχεδιαστεί για να σας επιτρέπουν να ακούτε ήπιους ήχους που δεν μπορούσατε να ακούσετε πριν και να αποτρέψουν τους δυνατούς ήχους να είναι δυσάρεστα δυνατοί για εσάς. Είναι επίσης σχεδιασμένα για να βελτιώνουν την ικανότητά σας να κατανοείτε την ομιλία, ακόμη και σε θορυβώδη περιβάλλοντα.

Φαίνεται ότι υπάρχει σύνδεση μεταξύ απώλειας ακοής και γνωστικής έκπτωσης σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε και δημοσιεύθηκε από ομάδα γιατρών στο Johns Hopkins και το Εθνικό Ινστιτούτο Γήρανσης. Σύμφωνα με τη μελέτη, «οι ηλικιωμένοι ενήλικες με απώλεια ακοής είναι πιο πιθανό να αναπτύξουν προβλήματα σκέψης και μνήμης από τους ηλικιωμένους που η ακοή τους είναι φυσιολογική».

Η απώλεια ακοής μπορεί να συμβεί για διάφορους λόγους. Καθώς οι άνθρωποι γερνούν, μπορεί να αρχίσουν να χάνουν την ακοή τους ως αποτέλεσμα της φυσικής διαδικασίας γήρανσης. Η υγεία της ακοής σας συμβάλλει στη συνολική ευημερία και την ποιότητα ζωής σας. Ξεκινήστε το ταξίδι σας για καλύτερη γενική υγεία σήμερα.

Όπως και πολλές άλλες συσκευές υψηλής τεχνολογίας (τηλεοράσεις, τηλέφωνα, υπολογιστές), τα ακουστικά βαρηκοΐας γνώρισαν μια σημαντική τεχνολογική επανάσταση την τελευταία δεκαετία και ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια.