Γνωρίστε το νέο σας ακουστικό

Τα πρώτα συμπτώματα βαρηκοΐας που εμφανίζονται είναι η συχνή αδυναμία του ανθρώπου να ακούσει με την πρώτη αυτά που του λένε, ζητώντας συχνά από τους συνομιλητές να επαναλάβουν. Επίσης χρησιμοποιεί την τηλεόραση και το ραδιόφωνο σε μεγάλη ένταση κλπ. Μετά την ηλικία των 50 χρόνων είναι καλό να γίνεται μια φορά το χρόνο ένας έλεγχος ακοής.
Η χρήση ενός ακουστικού βοηθήματος πρέπει να γίνεται ύστερα από παρακολούθηση και πρόταση ειδικού. Η εφαρμογή μιας εφαρμογής ενίσχυσης ήχου στο αυτί του ανθρώπου επηρεάζει άμεσα την ακουστική λειτουργία και αντίληψη. Η ορθή επιλογή των τεχνικών χαρακτηριστικών του ακουστικού, η σωστή ένταση και συντήρηση είναι απαραίτητα στοιχεία μιας επιτυχημένης εφαρμογής που δεν θα επιβαρύνει την ακοή περισσότερο από την φυσική της επιβάρυνση.
Τα περισσότερα ασφαλιστικά ταμεία επιχορηγούν οικονομικά την αγορά ακουστικού βαρηκοΐας. Καλέστε μας για να σας ενημερώσουμε για την διαδικασία που απαιτεί το κάθε ασφαλιστικό ταμείο.


Τα ακουστικά βαρηκοΐας αποτελούν ένα βοήθημα ακοής και ως τέτοιο πρέπει να αντιμετωπίζεται. Δεν είναι δυνατή η πλήρης επαναφορά στη φυσιολογική ακοή αλλά η υποστήριξή της σε μεγάλο ποσοστό. Τα αποτελέσματα που μπορούν να επιτευχθούν με ένα βοήθημα ακοής έχουν άμεση σχέση και με την ηλικία του χρήστη όσον αφορά στο βαθμό συγκέντρωσης του ατόμου καθώς και το βαθμό αντίληψής του σε μια συζήτηση.
Τα άτομα με πολυετή παραμονή σε κατάσταση βαρηκοΐας απαιτούν ένα διάστημα προσαρμογής στην νέα κατάσταση υποβοήθησης με ακουστικό βαρηκοΐας. Ο ακριβής χρόνος προσαρμογής εξαρτάται άμεσα από την ηλικία του χρήστη και από την διάθεση του ιδίου να προσαρμοστεί. Τα άτομα με βαρηκοΐα έχουν συνηθίσει να απέχουν από συζητήσεις λόγω αδυναμίας να τις παρακολουθήσουν, ενώ άλλες φορές νομίζουν πως αυτό που ακούνε δεν είναι καθαρό. Το περιβάλλον του χρήστη συντελεί σε μεγάλο βαθμό στην προσαρμογή του με την αρχική ενθάρρυνση, την σωστή καθαρή ομιλία και την υπομονή. Σε καταστάσεις δύσκολων συνδιαλέξεων, όπου συμμετέχουν πολλά άτομα και η μία φωνή καλύπτει την άλλη, η ευκρίνεια του ήχου μειώνεται με αποτέλεσμα ένας χρήστης με βαρηκοΐα να δυσκολεύεται πολύ περισσότερο από ένα άτομο με φυσιολογική ακοή.

 

Όσον αφορά στη χρήση της τηλεφωνικής συσκευής, η σωστή θέση είναι να τοποθετείται το τηλέφωνο κοντά στο μικρόφωνο του ακουστικού χωρίς να γίνεται επαφή. Έτσι η τηλεφωνική συνδιάλεξη θα είναι πιο καθαρή και ευκρινής. Τα ακουστικά βαρηκοΐας παρουσιάζουν ασυμβατότητα με τις συσκευές ασύρματης και κινητής τηλεφωνίας. Όταν ο χρήστης προσπαθεί να ακούσει με το ακουστικό του στο κινητό τηλέφωνο, ένας έντονος ηλεκτρομαγνητικός θόρυβος εμφανίζεται καθιστώντας την επικοινωνία δυσχερή. Προτείνεται σαν προσωρινή λύση του προβλήματος η χρήση HandsFree ή η απευθείας εφαρμογή του τηλεφώνου στον ακουστικό πόρο.
Ίσως το πιο συχνό προβλήμα με τα ακουστικά βαρηκοϊας είναι το σφύριγμα που προκαλούν και δεν επιτρέπουν στο χρήστη να ακούσει σωστά. Ο πιο συχνός λόγος που προκαλεί το σφύριγμα είναι η ελλατωματική επαφή του τμήματος που μπαίνει στον ακουστικό πόρο. Έτσι δημιουργείται το φαινόμενο της ανάδρασης με τελικό αποτέλεσμα το σφύριγμα. Η λύση είναι συχνά απλή, εύκολη και οικονομική, παραγγέλνοντας ένα νέο εκμαγείο ή θηλή για το ακουστικό βαρηκοϊας σας.
Τα ακουστικά βαρηκοΐας, λόγω της φύσης τους να βρίσκονται πάνω στην ανθρώπινη κεφαλή και εντός εν μέρει ή πλήρως του ακουστικού πόρου, επιβαρύνονται από τα ανθρώπινα υγρά του ιδρώτα και της κυψέλη του αυτιού. Για την σωστή συντήρηση της συσκευής σας είναι απαραίτητος ο καθημερινός καθαρισμός από το χρήστη και ο τακτικός καθαρισμός από την εταιρία μας. Στα ενδοωτιαία ακουστικά για να προστατευτούν τα ευαίσθητα κυκλώματα της συσκευής είναι απαραίτητο να καθαρίζετε τη μεριά που μπαίνει μέσα στο αυτί συχνά. Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας δώσουμε τις απαραίτητες οδηγίες για κάθε τύπο ακουστικού.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Θόρυβος και απώλεια ακοής